Op zaterdag kwamen alle spelers en speelsters nog eenmaal in actie voor hun uiteindelijke rankschikking op het Europees Kampioenschap Squash dat de afgelopen dagen in het Vlaams Squashcentrum te Herentals werd gehouden.De beste resultaten van de Belgische deelnemers aan het Europees Kampioenschap Squash zijn een 7e (dames) en 19e (heren) plaats waarmee men uitermate tevreden kan zijn.Bij de dames behaalde nationaal kampioene Kim Hannes de hoogste Belgische klassering. Annabel Romedenne werd 15 en Sonja Schrijvers verloor met 3-1 van Xisela Aranda om plaats 17. De strijd om plaats 21 was een Vlaams onderonsje tussen Yara Delagrange en Nathalie Philipsen. Het was een spannende strijd die 5 games duurde. Yara Delagrange won de eerste games met 11-4 en 11-9. De 16-jarige Nathalie Philipsen trok de stand in de volgende games weer gelijk door met 5-11 en 9-11 te winnen maar in de beslissende game moest de Genkse toch haar meerdere erkennen in Yara Delagrange.De Belgische heren wisten zich goed staande te houden in een zeer sterk bezet veld. Om plaats 19 stond ook een onderling treffen op het programma. Hierin speelde Sam van Brusselen tegen Mark Burke. Ondanks een rugblessure, opgelopen in het begin van de wedstrijd, won de jonge Sam van Brusselen 8-11 11-7 12-10 11-8. Resultaten van de andere Belgen zijn Alexandre Benassi 24, Mats Raemen 32 en Stefaan Vereecke won met 3-2 van de Oekraïner Rybalchenko waardoor hij de 29e plaats voor zich opeiste.In de namiddag werden in een volgepakt Vlaams Squashcentrum de finales om het Europees Kampioenschap gespeeld.De dames trapten de finalemiddag af en de twee Nederlandse finalisten werden duidelijk geïnspireerd door het massaal opgekomen publiek. De eerste game werd met een minimaal verschil gewonnen door Vanessa Atkinson. Daarna paste Nathalie Grinham haar strijdplan erg goed aan waardoor de echtgenote van voormalig Europees Jeugdkampioen Tommy Berden de volgende drie games naar zich toe wist te trekken. Europees kampioene bij de dames is dus Nathalie Grinham geworden.De finale van de mannen tussen de Franse wereldtoppers Gregory Gaultier en Thierry Lincou begon indrukwekkend. In de eerste game waren ralleys die langer dan twee minuten duurden geen uitzondering. De game werd uiteindelijk na 25 minuten indrukwekkende squash met 12-10 gewonnen door Lincou. In de tweede game begonnen beiden zoals ze de eerste game haddan volgespeeld maar na enkele ralleys begon bij de huidige mondiale nummer 2 een blessure op te spelen. Bij de stand 9-3 gaf Gaultier om deze reden op. Hiermee kwam een einde aan een indrukwekkende reeks van deze jonge Fransman. Gaultier had namelijk de afgelopen vijf jaar op rij geen enkele wedstrijd verloren op dit Europees Kampioenschap.Kampioen bij de heren is Thierry Lincou.Vier dagen werd door meer dan 60 Europese topspelers en –speelsters squash van het allerhoogste niveau geboden waarvan de toeschouwers, die op de laatste dag in grote getallen naar Herentals waren gekomen, zeker hebben genoten.